Enerji yönetimi ve otomasyon alanında global uzman Schneider Electric, Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT) teknolojisine dayanan ürün ve çözümlerini, dünyanın önde gelen iki teknoloji üniversitesinin kurduğu konsorsiyumla geliştirecek. Schneider Electric, Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nün ortak bir girişimi olan (HKUST-MIT) Araştırma Birliği Konsorsiyumu ile uzun soluklu bir işbirliği gerçekleştirecek.
Schneider Electric, dijital çağın yükselen teknolojisi Endüstriyel Nesneleri İnterneti (IoT) kapsamında geliştireceği ürün ve çözümler için, Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (HKUST-MIT) Araştırma Birliği Konsorsiyumu ile uzun süreli işbirliği kararı aldığını duyurdu. Şirket özellikle, akıllı binalar ve taşımacılık konusunda konsorsiyuma önemli katkılar sağlamayı planlıyor.
Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (HKUST) ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) tarafından kurulan HKUST-MIT Araştırma Birliği Konsorsiyumu, daha iyi altyapılar oluşturmak için nesnelerin internetine dayanan çözümler geliştiriyor. Konsorsiyum, Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IoT) teknolojilerine dayanan gelişmiş veri analizleri, devreler ve cihazlar, sinyal işleme, haberleşme, kontrol gibi mühendislik alanlarındaki konulara çözümler üretmek üzere çalışmalar gerçekleştiriyor.
Schneider Electric, bu işbirliğiyle teknolojinin geliştirilmesine olan bağlılığını ortaya koyarken aynı zamanda nesnelerin interneti alanında mevcut olan en son teknoloji araştırmalarından da faydalanacak.
Coflan: “Nesnelerin internetinin endüstri ve toplum üzerindeki etkisi hızlanacak”
Schneider Electric Ekolojik Bina İnşaatı Departmanı Teknolojiden Sorumlu Başkanı Barry Coflan, “Bu ortak çalışma, dünyanın dönüşümüne yardımcı olmak için Endüstriyel Nesnelerin İnterneti alanına Operasyonel Zeka katma stratejimizin önemli bir parçasıdır” dedi.
Coflan, endüstri, akademi ve hükümetleri de kapsayan bu işbirliğinin, nesnelerin internetinin endüstri ve toplum üzerindeki etkiyi hızlandırmak için kiritk bir öneme sahip olacağını da vurguladı.
Wu: “Nesnelerin internetinin mevcut teknolojilere uyarlanmasına yoğunlaşacağız”
Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (HKUST) Bilgi Aktarımı Bölümü Başkan Yardımcısı Prof. Enboa Wu da “Nesnelerin internetiyle ilgili çözümlerin ve kullanımın geliştirilmesine yardım etmek için Schneider Electric ile işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Araştırma, temel olarak nesnelerin internetinin mevcut teknolojilere uygulanmasına yoğunlaşacak. Hedefimiz, bina yönetimi ve taşımacılık sorunlarında yaratıcı çözümler sunmak ve pratik uygulamalar geliştirmek olacak” şeklinde konuştu.
Schneider Electric’in bu işbirliğiyle yalnızca nesnelerin interneti alanında gelişme sağlamadığını belirten Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) Elektrik Mühendisliği Profesörü Charles Sodini LeBel ise “Akademi ve endüstri uzmanlığını global arenada birbirine bağlamak için çalışan bu önemli girişime, Schneider Electric’in katılımından büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.
Nesnelerin interneti teknolojisi, bugün Schneider Electric’in su, petrol, gaz, madencilik ve veri merkezleri gibi konulara yaklaşımının temelinde yer almaya devam ediyor. Şirket, müşterilerinin bu alanlarda karşılaştığı güçlükler konusunda yardımcı olmak için operasyonel zeka, verimlilik ve bağlanabilirlik odağında yenilikçi çözümler geliştirmeyi amaçlıyor.