MarkaWorld.com

SANAYİDE %45’E VARAN ENERJİ TASARRUFU POTANSİYELİ VAR

SANAYİDE %45’E VARAN ENERJİ TASARRUFU POTANSİYELİ VAR
09 Aralık 2015 - 14:06 'de eklendi ve 1582 kez görüntülendi.

Zorunlu enerji etütleri hem enerji verimliliği potansiyelini ortaya çıkarıyor, hem de işletme maliyetlerinde önemli ölçüde azaltmayı sağlıyor. Enervis’in ihtiyaca özel hazırladığı performans garantili yatırım modeli sayesinde firmaların enerji verimliliğinde iki yılı bulan kısa sürelerde finansal dönüş elde ediliyor.

enervis_2

Türkiye’de yılda 5000 TEP’in üzerinde enerji tüketen endüstriyel kuruluşların ve toplam inşaat alanı 20 bin m2’nin üzerinde olan hizmet sektöründe faaliyet gösteren binaların enerji etütlerinin dört yılda bir yenilenmesi zorunlu tutuluyor. 2015 yılı sonuna kadar, bu kurumların enerji etütlerinin yapılması gerekiyor. Uygulama ile endüstride enerjinin etkin kullanılması, israfın önlenmesi, işletme maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi ve firmaların büyüme fırsatlarına daha kolay erişebilmesi için enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması amaçlanıyor. Almanya’nın en büyük enerji şirketinden EWE AG’nin Türkiye’deki %100 iştiraki EWE Turkey Holding bünyesinde enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanlarında ölçüm, etüt, danışmanlık, proje, uygulama ve eğitim hizmetleri veren EVD şirketi Enervis, firmaların enerji verimliliğini artırarak işletme maliyetlerini optimize etme yollarını teşhis eden enerji etütlerinde liderliği hedefliyor.

Türkiye’nin enerjisinin verimli kullanılması hedefiyle faaliyet gösteren Enervis, EWE AG’nin 85 yıllık birikimi ve uyguladığı 1.300’ü aşkın enerji verimliliği projesinden edindiği deneyimler ışığında Türkiye’de sanayinin kendine özgü ihtiyaçlarına odaklanarak çözüm önerileri sunuyor. Enervis, kuruma özel yatırım uygulama modeli, son teknoloji ekipmanları ve esnek finansman seçenekleri ile kurumların enerji verimliliği projelerinden maksimum fayda elde etmesini sağlıyor. Enervis’in anahtar teslim ve performans garantili iş modeli, özellikle enerji etütleri ve proje uygulama konusunda finansal kaygıları olan sanayicileri maliyet yönetimi kolaylığı ile destekliyor. Projelerde iki yıl gibi kısa sürelerden başlayan finansal dönüşler sağlayabiliyor. 

Enervis enerji verimliliği danışmanlığı ile %45’e varan enerji tasarrufu

Enervis’in alanında uzman mühendis ve teknisyen kadrosu, enerji verimliliğini artırmayı hedefleyen endüstriyel tesislerde, 360⁰ C Enerji Analizi yöntemi ile incelemeler yaparak bir hafta gibi kısa bir sürede enerji tüketimlerinin analizini yapıyor, tüketim, dağılım noktalarını ve enerji kayıp-kaçaklarını tespit ederek kapsamlı bir enerji tüketim haritası oluşturuyor.

Kurumlara, enerjinin nerede ve nasıl tüketildiği ortaya koyan bu resim ile üretim faaliyetlerinin verimliliğinden, enerji tüketiminde tüm kadronun bilinçlendirilmesi ve gerekli teknolojilere yatırım yapılmasına kadar her boyutta enerjinin etkin ve verimli kullanılmasına yönelik projeler öneriliyor. Bunlarla birlikte enerji tasarrufu ve iyileştirmeleri için fırsatları, yatırım maliyetlerini ve geri ödeme koşullarını sunan detaylı bir enerji etüt raporu sunan Enervis, ortaya konulan iyileştirme fırsatlarını da geliştirdiği iş modelleri ile anahtar teslim olarak yatırıma dönüştürüyor.

Enervis Genel Müdürü Osman Kipoğlu şöyle konuştu: “Dünya Bankası verileri, ülkemizin 2023 yılına kadar %10 enerji tasarrufu sağlama hedefi doğrultusunda çabalarını artırması gerektiğine işaret ediyor. Enervis olarak yaptığımız çalışmalara göre, Türkiye’de sanayide %20’nin, binalarda %35’in ve ulaşımda %15’in üzerinde tasarruf potansiyeli var. 2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline gelmeyi hedefleyen ülkemizde bu potansiyelin hayata geçmesinin büyük önem taşıdığını düşünüyoruz. Endüstriyel işletmelerde enerji verimliliğinin artırılması sonucunda sera gazı emisyonunun azaltılması, üretim maliyetlerinin düşmesi, işletme gelirlerinin artması ve yurt içi – yurt dışı pazar payının artması Türkiye’nin hedeflerinin gerçekleşmesinde önemli bir adım olacak. Bununla birlikte enerji verimliliği etüt ve uygulamalarını hayata geçiren sanayi kuruluşları ve organize sanayi bölgelerinin ulusal ve küresel alanda rekabet gücü artacak”.

SON DAKİKA HABERLERİ
hali
İLGİLİ HABERLER