MarkaWorld.com

Geçici yöneticilik Türkiye’de hızla yaygınlaşacak…

Expertera’nın Şirket Ortağı ve Satış, İş Geliştirme ve Pazarlamadan Sorumlu Hayal Koç, dünyada hızla gelişen ve esnek işgücü modelinin bir parçası olan geçici yöneticiliğin Türkiye’de de önem kazanmaya başladığını belirterek, özellikle finans ve İK alanlarında, yeni pazarlara giren veya dijital dönüşüm geçiren şirketlerden talep olduğunu belirtiyor. Geçici yöneticiliğin Türkiye’de henüz yeterince kullanılmadığını ifade eden Hayal Koç, 12 Ekim 2017 tarihinde iş ortağı ve dünyanın en büyük geçici yönetici sağlayıcısı Senior Management Worldwide ile birlikte İstanbul’da kapsamlı bir panel düzenleyeceklerini söylüyor.

Geçici yöneticilik Türkiye’de hızla yaygınlaşacak…
12 Ekim 2017 - 10:51 'de eklendi ve 1129 kez görüntülendi.

Türkiye’de esnek işgücü modeline öncülük eden Expertera’nın Şirket Ortağı ve Satış, İş Geliştirme ve Pazarlamadan Sorumlu Hayal Koç, bu yeni iş modelinin üst düzey yöneticilikte de görülmeye başladığını kaydederek, dünyada “geçici yöneticilik” adıyla bilinen uygulamanın Türkiye’de de ivme kazanmaya başladığını belirtiyor. Geçici yöneticilik uygulamasının özellikle finans ve İK alanlarında ve yeni pazarlara giren ve dijital dönüşüm geçiren şirketlerden talep edildiğini ifade eden Hayal Koç, bu alanlarda da firmalara destek verdiklerini söylüyor.

Avrupa ülkelerinde yaygın

Hayal Koç, geçici yöneticilik hakkında şunları söylüyor: “Birçok firma dönemsel üst düzey yönetici açığı sorununu yaşıyor. Özellikle satın alma, dijital dönüşüm ve yeniden yapılanma gibi kapsamlı ve zorlu süreçlerde bu alanlarda bilfiiil tecrübesi olan, deneyimli ve donanımlı uzmanlarla çalışmak en efektif çözüm oluyor. Böylelikle firmalar çok kritik bir geçiş döneminde veya önemli bir projede en yetkin ve tecrübeli uzmanlarla çalışma fırsatı elde edebiliyor. Ayrıca hızla büyüyen şirketlerin finans ve İK alanlarında da desteğe ihtiyaç duyduklarını ve geçici yöneticilerden faydalandıklarını görüyoruz. Son olarak doğum izni dönemlerinde firmaların kritik pozisyonları açık bırakmak yerine tecrübeli geçici yöneticilerle çalışmayı tercih ettiğini görüyoruz.”

Geçici yöneticilerin genellikle 3 ay ile 1,5 sene arasında bir dönem çalıştığını belirten Hayal Koç, “Expertera olarak şu ana kadar birçok firmaya geçici yönetici sağladık. Memnuniyet düzeyi ise %100 oldu. Avrupa ülkelerine baktığımızda geçici yöneticilik uygulamasının uzun bir süredir ve neredeyse tüm sektörlerde, CEO pozisyonu dahil birçok pozisyonda kullanıldığını görüyoruz. Türkiye’de de önümüzdeki yıllarda hızla yaygınlık kazanacağına inanıyoruz. Zira geçici yöneticiler, firmalara çok önemli avantajlar sağlıyor: Hızlı bir çözüme ulaşmak, tecrübeli ve sonuç odaklı bir yöneticiyle çalışmak, iç politika dengelerini etkilemeden sonuç elde etmek, efektif strateji üretmek ve uygulamak, eğitici ve egosu olmayan bir liderle çalışmak ve maliyet avantajı sağlamak bunun başında geliyor. Geçici yöneticilik yapan üst düzey yöneticiler ise farklı projelerde bilgi birikimleri ve deneyimlerini değerlendirebiliyor, zamanlarını diledikleri gibi ayarlayabiliyor ve tabii uzmanlıklarını gelire dönüştürme imkanına sahip oluyorlar.”

Türkiye’de yeterince kullanılmıyor

Esnek işgücü modelinin bir parçası olan geçici yöneticilik uygulamasının Türkiye’de henüz firmalar tarafından yeterince bilinmediğini kaydeden Koç, 12 Ekim 2017 tarihinde dünyanın en büyük geçici yönetici sağlayıcısı olan Senior Management Worlwide’ın katılımıyla bu konuda kapsamlı bir panel düzenleyeceklerini kaydediyor.

Panelde dünyanın önde gelen geçici yönetici sağlayıcıları ve geçici yöneticilerin konuşacağını söyleyen Koç, şu bilgileri veriyor: “Expertera olarak dünyanın en büyük küresel geçici yönetici sağlayıcısı olan Senior Management Worldwide’ın (SMW) Türkiye ve Ortadoğu bölgesi için iş ortağıyız. ABD’den Çin’e kadar 17 ülke ve 100,000’in üzerinde geçici yöneticiden oluşan bu organizasyondaki firmalar, bugüne kadar 8,000’den fazla geçici yönetici sağladı. Geçici yöneticilik alanındaki tecrübelerini, Türkiye’nin önde gelen firmaların yöneticileriyle paylaşmaları için 12 Ekim 2017 tarihinde Istanbul’a davet ediyoruz. İlk kez global düzeyde yapılacak etkinlikte örnek projeler, etkili kullanım tüyoları ve sık karşılaşan konular ele alınacak.”

Expertera’nın ev sahipliğinde düzenlenecek panelde ABD’den Pamela Wasley, Italya’dan Maurizio Quarta, Belçika’dan Patrick Lhoest, Fransa’dan Grégoire Cabri-Wiltzer ve İsveç’ten Jan Andersson konuşmacı olarak yer alacak. Etkinliğe ayrıca Çin, İngiltere, Hindistan, Polonya, İsviçre, Avusturya gibi birçok ülkeden yönetici katılacak.

 

Etiketler :
SON DAKİKA HABERLERİ
hali
İLGİLİ HABERLER