MarkaWorld.com

İngilizce bilmek yurtdışı lisans eğitimde önemli bir kriter…

Yabancı dil bilmek ve özellikle İngilizceye hakim olmak lisans eğitimine yurtdışında devam etmek isteyen öğrenciler için en önemli ayrıcalıkların başında geliyor. İngilizce biliyor olmanın yurtdışındaki üniversitelere geçişte önemli bir kriter olduğunu belirten Uğur Koleji Yabancı Diller Bölüm Başkanı Zafer Çağlar, İngilizce öğrenmek için öncelikle anadile hakim olmanın gerektiğini vurguluyor.

İngilizce bilmek yurtdışı lisans eğitimde önemli bir kriter…
05 Haziran 2017 - 15:52 'de eklendi ve 2192 kez görüntülendi.

Dünya üzerinde 350 milyon kişi tarafından anadil olarak konuşulan İngilizce, birçok Avrupa, Asya ve Güney Amerika ülkelerinde ikinci dil olarak kullanılmakta. Türkiye’de 20’nci yüzyılın başlarında seçmeli ders olarak okullarda ve üniversitelerde okutulan İngilizce bugün zorunlu ders haline geldi. Gelecek için şart olan İngilizcenin zorunlu bir ders olmasının öğrenciler için çok değerli bir fırsat olduğunu aktaran Uğur Koleji Yabancı Diller Bölüm Başkanı Zafer Çağlar, bu fırsatın doğru değerlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Türkiye’nin köklü eğitim kurumlarından Uğur Koleji olarak ilkokuldan, ortaokula ve liseye kadar İngilizce eğitimlerinde ciddi bir hassasiyet gösterdiklerini söyleyen Uğur Koleji Yabancı Diller Bölüm Başkanı Zafer Çağlar; “Bizler İngilizce öğrenmenin hayatın her evresinde başarı kapılarını aralayacak bir unsur olarak gören eğitimciler olarak, ilkokuldan başlayan yoğun İngilizce eğitimleriyle öğrencilerimizi donatıyoruz. Buradaki hassasiyetimizi ortaokul ve lisede de devam ettirerek öğrencilerimizi ileri seviyede İngilizce öğrenmiş olarak okullarımızdan mezun etmek bizler için çok önemli” dedi.

ugur_koleji_2

“Dil öğrenmenin kolay bir yolu yok”
İngilizce öğrenmenin önemini kavrayan veliler çocuklarının eksiklerini tamamlaması için özel dersler ya da kurslar ile onları destekliyor. Turistik bir gezi, kültürel aktiviteler ve yurtdışında eğitime devam etmek gibi planı olan öğrencilerin kısa yoldan İngilizce öğrenme hevesini bir kenara bırakmalarını söyleyen Uğur Koleji Yabancı Diller Bölüm Başkanı Zafer Çağlar; “Bugün birçok öğrencimiz, eğitimine yurtdışında devam etmek istiyor ve kısa yoldan nasıl İngilizce öğrenebilirim diye araştırmalar yapıyor. İşin doğrusu böyle bir sistem ne yazık ki yok. Kolay yoldan öğrenilebilen bir dil söz konusu değil. Dil öğrenmek için zaman en önemli husus” diyor.

Öğrencilerin kendilerini geliştirmek için kitap, müzik, film ve diğer materyalleri kullanmalarının İngilizce öğrenmede çok yardımcı olduğunu aktaran Yabancı Diller Bölüm Başkanı Zafer Çağlar, kendini geliştirmek isteyen öğrencilerin öncelikle kendilerine zaman tanıması gerektiğini vurguluyor.

ugur_koleji_3

İngilizce öğrenmenin püf noktası: Önce kendi dilinizi öğrenin
İngilizceyi iyi öğrenmek için öncelikle anadilin iyi bilinmesi gerektiğinin altını çizen Bölüm Başkanı Zafer Çağlar; “Bunu söylediğimizde öğrencilerimiz şaşırıyor. İngilizce öğrenmek istiyorsanız önce kendi anadilinizi iyi bilmeniz gerekiyor. Çünkü Türkçeye hakim değilseniz, İngilizce öğrenirken bocalarsınız. Yani Türkçede zarf, edat, zamir ve zamanlar nelerdir bilmiyorsanız İngilizce karşılıklarını öğrenirken zorluk çekersiniz” dedi.

Cümleler ne kadar hızlı İngilizceye çevrilirse o kadar akıcı konuşulur. Bunu başarmak için ise her gün yeni kelimeler ezberlenmesi gerektiğini belirten Zafer Çağlar; “Öğrenilen yeni kelimeler ile bol bol pratik yapılmalı. Cümle kurmaya başlanıldığında konuşmaya, anlamaya ve yazmaya başlanıyor. Bunun için ise pratik yapmak en önemli nokta” dedi.

Ders sırasında soru sormaktan çekinmeyin!
Birçok öğrenci ders esnasında anlamadığı konu ile ilgili soru yöneltmekten endişe duyuyor. Bu endişelerin yersiz olduğuna ve ilerleyen dönemlerde farklı sıkıntılara yol açacağına değinen Çağlar; “Öğrenciler ders esnasında anlamadıkları yerleri öğretmenlerine sormalı. Gerekiyorsa tekrar ettirmeli. Çünkü anlaşılmayan nokta bir şekilde tamamlanmazsa ilerde üzerine farklı bilgiler eklemek zorlaşacaktır. Öğrenciler, yanlış yapmaktan çekinmeden hareket etmeyi prensip haline getirmeli” dedi.

 

Etiketler :
SON DAKİKA HABERLERİ
hali
İLGİLİ HABERLER