MarkaWorld.com

Teksan Jeneratör’ün sunumu , UTES 2016’da “En iyi bildiriler” arasında yer aldı

Enerji sektörü temsilcileri, yenilenebilir enerji çözümlerini 10. Uluslararası Temiz Enerji Sempozyumu’nda (UTES) masaya yatırdı. İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sempozyumda temiz enerjinin üretim, dağıtım ve kullanımı tüm yönleri ile ele alındı. Türkiye’nin ilk hibrit jeneratörünü geliştiren ve bu teknolojiyi kullanan sayılı dünya şirketlerinden biri olan Teksan Jeneratör UTES 2016’da iki sunum ile yer aldı. Teksan Jeneratör Ar-Ge ekibinin hazırladığı “Bir Jeneratör Motorunun Çift Yakıta Dönüştürülerek Ana Yakıt Olarak Biyogazın Kullanımının Deneysel Olarak İncelenmesi” başlıklı sunumu “En iyi bildiriler” arasında yer aldı.

Teksan Jeneratör’ün sunumu , UTES 2016’da “En iyi bildiriler” arasında yer aldı
16 Kasım 2016 - 14:44 'de eklendi ve 1601 kez görüntülendi.

Enerji kaynaklarının hızla tükendiği günümüzde yenilenebilir enerji çözümleri ile ilgili gerçekleştirilen önemli etkinliklerden biri olan Uluslararası Temiz Enerji Sempozyumu’nun (UTES) 10’uncusu İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın desteklediği sempozyum İstanbul Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde katılımcıları ağırladı.

Temiz enerji ile ilgili pek çok dernek, STK ve şirket temsilcisinin bir araya geldiği etkinlikte yenilenebilir enerjiye yaptığı yatırımlarla sektöründe öncü rol oynayan Teksan Jeneratör Ar-Ge ekibi iki sunum ile yer aldı.

Türkiye’nin ilk yerli kojenerasyon ve trijenerasyon çözümleri üreticisi olan Teksan Jeneratör, yine Türkiye’de bir ilk olan hibrit teknolojisini 10. Uluslararası Temiz Enerji Sempozyumu’nda (UTES) sektör profesyonelleriyle paylaştı. Teksan Jeneratör Ar-GE ekibinin hazırladığı “Bir Jeneratör Motorunun Çift Yakıta Dönüştürülerek Ana Yakıt Olarak Biyogazın Kullanımının Deneysel Olarak İncelenmesi” başlıklı sunumu “En iyi bildiriler” arasında yer aldı. Teksan Jeneratör Ar-Ge Mühendisi Uğur Ölmez’in “Hibrit Jeneratör Sistemlerinin Tasarımı ve Analizi” başlıklı sunumu da katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

TÜBİTAK işbirliği ile geliştirilen hibrit projesi, rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak yakıt tüketimini yüzde 65 oranında düşürüyor. Çevreye duyarlı olduğu kadar ekonomik bir yatırım olarak da dikkat çeken hibrit jeneratör çalışma süresini yüzde 80’e varan oranda azaltıyor. Servis aralığının uzunluğu ve daha az teknik personel ihtiyacı ile işletim masraflarında tasarruf avantajı sağlıyor. Isı, karbon ve gürültü emisyonunu azaltan teknik özellikleri ile de öne çıkan sistem yatırım maliyetini 1,5 yıl gibi çok kısa bir sürede çıkartıyor. Teksan Jeneratör’ün Türkiye’de bir ilk olan hibrit jeneratör projesi, dünyada da sayılı uygulamalar arasında yer alıyor.

 

 

Etiketler :
SON DAKİKA HABERLERİ
hali
İLGİLİ HABERLER