Eğitim çağında bulunan çocuk ve gençlere bilim dünyasının kapılarını aralamak, onlarda merak duygusunu geliştirmek, görerek, hissederek ve deneyimleyerek öğrenmelerine katkı sunmak amacıyla düzenlenen Harmoni 3T Bilim Şenliği’ne VİKO by Panasonic tarafından sahnelenen çocuk tiyatrosu damgasını vurdu. “Aydınlık Bir Gelecek İçin” adlı çocuk oyunu, bilim şenliğinde büyük ilgi çekerken çocuklarda enerji verimliliği ve çevre bilinci oluşturdu.
50 bin kişinin ziyaret ettiği, yaklaşık 50 atölye çalışması, 60 farklı seminer ve 100 stant ile katılımcılara çok önemli deneyimler yaşatan Harmoni 3T Bilim Şenliği, İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesi’nde gerçekleşti. Alanının en geniş kapsamlı bilim şenliği olma özelliğini taşıyan organizasyon birçok ilke ev sahipliği yaptı. Bahçelievler Kaymakamlığı Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından, TÜBİTAK ve Aydın Üniversitesi’nin iş birliğinde düzenlenen şenlikte VİKO Çocuk Tiyatrosu katılımcıların büyük beğenisini topladı.
Çocuklar, VİKO Çocuk Tiyatrosu ile Çevre Bilincini Geliştirdi…
Her geçen gün tükenen doğal kaynaklar ve kirlenen çevre, dünyamızın ve insanlığın geleceğini tehlikeye atıyor. Enerji için ödenen bedeller ise her geçen gün artıyor. Bu bağlamda geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın enerji kullanımı ve tüketimi konusunda bilinçlendirilmesi büyük önem taşıyor. Kurumsal sosyal sorumluluk alanındaki örnek projeleri ile tanınan VİKO’nun oluşturduğu VİKO Çocuk Tiyatrosu bu amaçla Harmoni 3T Bilim Şenliği’nde “Aydınlık Bir Gelecek İçin” adlı oyununu sergiledi. Oyun; enerji verimliliği, doğal kaynakların korunması, geri dönüşüm ve elektrikli ev kazalarına karşı korunma konularında çocukları bilgilendirdi. Eğlendirirken öğretmeyi amaçlayan bu tiyatro oyunu sayesinde çocuklar hem çok eğlendi hem de onların enerji verimliliği ve doğal kaynakların bilinçli kullanımı konusundaki sorumluluklarının farkına varmaları sağlandı.
Harmoni 3T Bilim Şenliği, farklı etkinliklere de ev sahipliği yaptı…
Planetaryum ile öğrenciler uzayın gizemli dünyasına yolculuk yaparken, insansız hava aracı dronlar sayesinde uçak teknolojisinin geldiği son noktayı deneyimleme fırsatı yakaladı. Öğrencilerin afet bilincinin gelişmesine katkı sunması amacı ile gerçekleştirilen deprem simülasyonu ile katılımcılar, yaşanabilecek olası bir depremde neler yapılabileceğine dair önemli bir tecrübe yaşadı. Şenlik alanına kurulan teleskoplar ile katılımcılar uzayı gözlemledi. Şenliğe getirilen dev helikopter simülasyonu da öğrencilere kokpitte uçma deneyimi yaşattı. Yaşları 4 ile 10 arasında değişen üstün zekâlı çocuklar ise bugüne kadar yapmış oldukları çalışmaları şenlik alanında gelen katılımcılara sergiledi.