MarkaWorld.com

Prontotourblog’tan İbiza’ya gitmek için 10 geçerli sebep

Prontotourblog’tan İbiza’ya gitmek için 10 geçerli sebep
02 Mayıs 2016 - 10:55 'de eklendi ve 2042 kez görüntülendi.

Yıl boyunca hayali kurulan yaz tatilini nerede geçireceğine henüz karar veremeyenler için, seyahat pusulası Prontotourblog, yazın favori destinasyonunu belirledi. Deniz, kum, güneş üçlüsünün en uyumlu olduğu ve bunların yanına sınırsız eğlencenin de eklendiği Ibiza, seyahat severlere unutulmaz bir yaz tatili vadediyor. Altı yüzden fazla içeriğiyle Prontotourblog’dan, dünyanın en eğlenceli adası Ibiza’ya gitmeniz için 10 sebep;

TARİHSEL ZENGİNLİK

Cristopher Colombus’un doğduğu yer olarak bilinen Ibiza Adası, hayli köklü bir geçmişe sahip. Fenikeliler’in erken yerleşim kalıntıları büyük ölçüde Ibiza’da bulunuyor. Bu nedenle adanın yarıdan fazlası UNESCO koruması altına alınmış. Tarihi ve kültürel açıdan önem taşıyan noktaların özenle korunmasının Ibiza’nın dünyanın en gözde turizm destinasyonlarından biri olmasındaki katkısı büyük.

RAKİPSİZ KULÜP KÜLTÜRÜ

Dünya çapında ünlü bir dans grubu düşünün. Ya da yine tüm dünya tarafından tanınmış bir DJ. İşte onların hepsi mutlaka bir kez Ibiza kulüplerinde boy göstermiştir. 1970’lerde Amnesia ve Pacha ile başlayan kültür kısa zamanda gelişerek Ibiza’yı kulüp ve parti hayatının başkenti haline getirmiş. Ada bu unvanını günümüzde hala elinde tutuyor.

DÜNYANIN EN İYİ KULÜBÜ; SPACE

New York, Londra, İstanbul ya da başka bir yer değil. Dünyanın en iyi gece kulübü Ibiza’da bulunuyor. Uluslararası Dans ve Müzik Ödülleri yarışmasında “En İyi Küresel Kulüp” ödülü alan Space’de set atmak dünya çapında tanınan bir DJ olmak anlamına geliyor. Üstelik kara ile denizin buluştuğu muhteşem bir noktada bulunan Space’de eğlence hiç durmuyor. Bu sene Space ve müdavimleri için çok daha özel. Açılış partisini 5 Haziran’da yapacak olan kulüp, muhteşem partiler eşliğinde son sezonunu geçirerek kapanıyor.”

ibiza_2

DÜNYA ÇAPINDA PLAJLAR

Gizli koyları ve sayısı 50’yi geçen plajları ile Ibiza deniz, kum, güneş tatili arayanlar için deyim yerindeyse bir cennet. Her biri ayrı bir özelliğe sahip plajlar arasında modunuza göre seçim yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken sakince serinlemek mi, yoksa çılgın plaj partilerinde eğlenmek mi? Karar sizin…

TÜM GÜN SÜREN TEKNE PARTİLERİ

Ibiza tatilinde eğlencenin merkezi yalnızca plajlar ya da gece kulüpleri değil. Gün boyu düzenlenen tekne turlarına katılarak eğlencenin dozunu daha hava kararmadan yükseltebilirsiniz. Tanınmış DJ’lerin set atacağı tekne turlarında adanın biraz daha dışına çıkıp yeni koylar keşfedebilir ya da Ibiza Adası’nın en ünlü sahillerini denizden keşfedebilirsiniz.

ibiza_3

MUHTEŞEM FORMENTERA

Eğlence Adası Ibiza’dan hızlı feribotla yaklaşık 25 dakikada geçebileceğiniz Formentera için küçük bir Bahamalar desek abartmış olmayız. Adanın akvaryum niteliğindeki sahillerinde su öyle berrak ki, görüş mesafesi yer yer 15 metreye kadar çıkabiliyor.

MUHTEŞEM YEMEKLER

Akdeniz mutfağının Endülüs ve Katalan kültürü ile harmanlandığını ve bunun tamamıyla deniz ürünlerinden oluştuğunu düşünün. Adanın lokal restoranlarında yiyeceğiniz yemekler Ibiza tatilinizin en unutulmaz parçalarından olacak. Hatta bu ritüeli San Antonio’da gün batımına karşı gerçekleştirirseniz keyfinizin birkaç tık katlanacağından hiç şüpheniz olmasın.

KİŞİSEL SINIRLARA SAYGI

Dünya jet sosyetesinin en gözde tatil noktası olarak bilinen Ibiza’da eğlence anlayışının sınırı yok. Ama bu durum sizi hiç endişelendirmesin. Çünkü adada fotoğraf çekmek yasak. Özellikle eğlence alanlarında bu kurala azami düzeyde önem verildiğinden hiç şüpheniz olmasın.

ibiza_4

MİSAFİRPERVER YEREL HALK

Neredeyse tüm geliri turizm olan Ibiza’nın yerli halkı bu durumun tam anlamıyla farkında olmalı ki, adada turistlere karşı müthiş bir misafirperverlik örneği sergileniyor. İspanyol halkının genel sıcak tavrı da bu durumla birleşince ortaya ütopya gibi bir ada çıkıyor.

EĞLENCE ADASI IBİZA’YA ARTIK DİREK UÇABİLİRSİNİZ

Bu yaz dünyanın eğlence başkenti Ibiza’ya ilk kez direkt olarak uçabileceksiniz. Yurtdışı seyahat trendlerini belirleyen Prontotour, 30 Haziran – 18 Eylül 2016 tarihleri arasında her Perşembe ve Pazar, Türkiye’den ilk defa direkt hareketli Ibiza turları düzenliyor.

Etiketler :
SON DAKİKA HABERLERİ
hali
İLGİLİ HABERLER