TÜGİAD Ankara Şube Başkanı Ercan Kahraman, dövizdeki spekülasyona karşı hükümetin yaptığı çağrı üzerine üye işadamları olarak döviz bozdurduklarını açıkladı.
Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi Başkanı Ercan Kahraman, dövizdeki spekülasyona karşı hükümetin yaptığı çağrıya uyarak üye işadamları olarak döviz bozdurduklarını açıkladı.
Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (ASTOP) çatısı altındaki STK’lar arasında yer alan ve ASTOP’un Dünya Gönüllüler Günü Ödülleri kapsamında vefa ödülünü Köksal Toptan’a veren TÜGİAD Ankara Şubesi, önceki gün yapılan ödül töreninin ardından, Toptan’ı şube merkezinde ağırlayarak, üyeleri ile bir araya getirdi. Şube Başkanı Ercan Kahraman, Başkan Yardımcısı Koray Kartal, Parlamento İlişkileri Komisyon Başkanı Begüm Akış, Yönetim Kurulu ve Dernek Üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda Toptan, genç iş adamlarına, hem iş dünyasındaki hem de uzun dönem sürdürdüğü devlet adamlığı hayatındaki birikimlerini aktardı.
Ercan Kahraman toplantının ev sahibi olarak yaptığı konuşmada, döviz kurlarındaki oynaklık başta, iş dünyasının sıkıntılarına değindi ve “Biz de belirli bir dövizi bozdurma ve TL’ye çevirme kararı aldık. Tüm bürokratlarımız bu yönde çağrı yapıyorsa biz iş adamları da buna yönelik çalışma yapmak istedik” dedi. TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanlığı görevini 7 Ekim’de devraldığını hatırlatan Kahraman, “Ekonomik sıkıntılara iş adamlarımızla birlikte bir nebze rahat nefes aldırmak için yönetime geldik. Üyelerimizin, sivil toplum kuruluşlarının Türkiye genelinde işbirliklerini artırmaları gerektiğini düşünüyoruz. Hükümetimize ve devletimize nasıl katkı sunabiliriz bunları araştırıyoruz” dedi. Kahraman, iş dünyasının ülke için önemine değindi. Bu süreçte TÜGİAD olarak Türkiye’nin her bölgesinde faaliyet gösterdiklerini, ekonomiye katkı amaçlı yurt dışına yönelik çalışmalar da yaptıklarını anlatan Kahraman, “TÜGİAD olarak yurt dışı bağlantılarımızı devletimizin direkt bağlantısının olduğu şekilde yürütmek istiyoruz. Bunun için de Kardeş Şehirler ile çeşitli anlaşma zeminleri için çalışmalar yürütüyoruz. Ankara’daki belediyelerin kardeş şehirleriyle kurduğu ilişkileri bizler de TÜGİAD olarak ticari ilişkiye dökmeyi amaçlıyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımızın önemli olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.
Kahraman konuşmasının bitiminde, Toptan’a hitaben “Bugün bizlere önerileriniz nelerdir? İzlememiz gereken yöntemler nelerdir? Bu konularda fikirlerinizi aktarmanızı istediğimiz için davet ettik” dedi.
Toptan: “Türkiye bunu aşar”
Türkiyem Vakfı Başkanı Köksal Toptan da konuşmasına, ASTOP Ödülleri kapsamında kendisini ödüle layık gören TÜGİAD Ankara Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ederek başladı. Toptan, “Eski siyasetçilerin tecrübe aktarımı yönünde fikirlerinin alınması için davetiniz ve verdiğiniz ödülün önemi benim için bir kat daha değerli” dedi. TÜGİAD’ın önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu vurgulayan Toptan, Türkiye’nin sivil toplum kuruluşlarına çok ihtiyacı olduğunun altını çizdi.
Toptan, Türkiye’nin “ciddi bir süreçten geçtiğini” ifade ederken, “Türkiye bunu aşar. Çünkü başka şansı yok. Ancak bu yaşanan şartlara boyun eğeceğimiz anlamına gelmez. Bizim bu toprakların sahibi olarak sorumluluklarımız var. Bunu herkesin gönlünde taşıması lazım” dedi.
Gençlerin ülkenin umudu olduğunu vurgulayan Toptan, “Gelecek adına endişe duymuyorum. ABD, Almanya ve pek çok ülkede öğrenim gören çok sayıda öğrenci bu ülkenin geleceğidir. Bir Almanya ziyaretim sırasında bir dostum bana Türkiye’deki gençlerin sayısı ve potansiyelinin çok güçlü bir altyapısı olduğunu ve bunun gelecekte yansımasının büyük olacağını söyledi. Ben de böyle düşünüyorum. Gençlerimizin heyecan dolu söz ve sorunlarını duymak görmek bana mutluluk veriyor. Oradan gelecek adına yapılacak çok şey çıkıyor. Genç beyinlerin eğitim, bilgi ve çalışkanlıklarıyla Türkiye ekonomisine yapmış olduğu katkılar çok önemli” diye konuştu.
İlgi ve katılımın yüksek olduğu toplantının bitiminde Köksal Toptan, imzaladığı “KÜRSÜDEN…” isimli kitabını üyelere hediye etti.
TÜGİAD hakkında
1986 Yılında kurulan Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Türkiye’de genç işadamlarının en geniş profilde bir araya geldiği ilk ulusal ve tek uluslararası yetkinliğe sahip dernektir.
Türkiye çapında 115’i kadın olmak üzere 870 üyesi olan TÜGİAD; inşaat, tekstil, dış ticaret, otomotiv ve yedek parça, turizm, yiyecek, mekanik ve diğer metal ürünlerin imalatı gibi 60’dan fazla sektörü ve dünya çapında 100 ülkeye ihracat yapan ihracatçıları kapsamaktadır. Yaş ortalaması 35 olan genç, girişimci ve dinamik TÜGİAD üyeleri, yıllık ortalama 18 milyar dolar ihracat ve 23 milyar dolar ithalat gerçekleştirmektedirler. TÜGİAD üyelerinin en çok dış ticaret yaptığı ülkeler ise; Almanya, İtalya, İngiltere, ABD, Fransa, Rusya, İspanya başta olmak üzere Avrupa ülkeleri, komşu ülkeler, Türk Cumhuriyetler, Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkeleridir.
G20 Genç Girişimciler İttifakı’nda (G20 GGİ) Türkiye’yi temsil eden TÜGİAD, aynı zamanda ittifakın Dönem Başkanlığını yürütmektedir. Ayrıca, Avrupa’da 11 ülkeden 300 binden fazla girişimciyi temsil eden JEUNE’ün Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren TÜGİAD, 45 bin üyesi bulunan Avrupa Genç Girişimciler Konfederasyonu (YES) Başkan Yardımcısıdır.
TÜGİAD Başkanları
1986 – 1994 Kurucu ve Onursal Başkanımız Sayın Cefi KAMHİ,
1994 – 1998 Sn. Murat BEKDİK
1998 – 1999 Sn. Hamdi AKIN
1999 – 2002 Sn. Muharrem YILMAZ
2002 – 2004 Sn. Hayati KAYA
2004 – 2008 Sn. Murat SARAYLI
2008 – 2010 Sn. Lütfü KÜÇÜK
2010 – 2012 Sn. Murat COŞKUNKAN
2012 – 2015 Sn. Ali YÜCELEN
2015 – ….. Sn. Rahmi ÇUHACI