MarkaWorld.com

I-AM’den Turkcell Diyalog Müzesi’ne engelleri kaldıran tasarım

Tasarım ve marka deneyimi ajansı I-AM, ziyaretçilerine duyma ve görme engellilerin hayatının bir simülasyonunu deneyimletmeyi hedefleyen “Turkcell Diyalog Müzesi” projesi çerçevesinde “Karanlıkta Diyalog” ve “Sessizlikte Diyalog” deneyim alanlarının fuaye tasarımını üstlendi.

I-AM’den Turkcell Diyalog Müzesi’ne engelleri kaldıran tasarım
25 Ekim 2016 - 13:25 'de eklendi ve 2177 kez görüntülendi.

Mimarlar, iç mimarlar, endüstriyel tasarımcılar, marka stratejistleri, iletişimciler ve grafik tasarımcılardan oluşan marka deneyimi ve tasarım ajansı I-AM, Gayrettepe metro istasyonu içinde hayata geçirilen, yaklaşık 400 metrekarelik bir alana yapılan “Turkcell Diyalog Müzesi” projesi çerçevesinde “Karanlıkta Diyalog” ve “Sessizlikte Diyalog” deneyim alanlarının fuaye tasarımını üstlendi. Ziyaretçilerine duyma ve görme engellilerin yaşadığı hayatın bir simülasyonunu deneyimletmeyi hedefleyen proje kapsamında, çift yönden girişi ve çıkışı bulunan bir pasaj içinde çalışan I-AM, bilet satış gişesi, bekleme alanları ve cafe alanını tasarladı.

iam_5

Turkcell Diyalog Müzesi’nin sosyal sorumluluk barındıran içeriğiyle kendilerini heyecanlandırdığını belirten I-AM’in Kurucu Ortaklarından Emre Kuzlu, derinlikli bir ön hazırlık gerektiren projenin uygulama süreciyle ilgili bilgi verirken “Öncelikle bekleme alanında Braille (Körler alfabesi) ve işaret dilinin bir arada kullanıldığı büyük bir yüzey oluşturduk.

iam_4

Sergi rehberlerinin de görme ve duyma engelli kişiler oluşundan yola çıkarak, doku ve ışık öğelerini tüm yüzeylerde yoğun olarak kullandık. Bu doğrultuda, Karanlıkta Diyalog’ ve ‘Sessizlikte Diyalog’ deneyimlerine ait panoları da ışıklı ve dokulu duvarlar üzerine yerleştirdik” dedi.

iam_2

Hayattaki rollerin dramatik ölçüde yer değiştirmesine imkan tanıyan projenin bireyler arasında diyaloğu güçlendiren ve empatiyi kolaylaştıran bir zemin oluşturduğuna vurgu yapan Kuzlu, bu proje için mekan tasarlamanın tüm I-AM ekibi için zorlu olduğu kadar tatmin edici bir deneyim olduğunu da sözlerine ekledi.

iam_3

Turkcell Kurumsal Sosyal Sorumluluklar Müdürü Aslı Ünlü ise “Projenin ruhunu ve hassasiyetini içselleştirmeyi başaran I-AM ekibi, alanın ve ziyaretçilerin ihtiyaçlarına pratik çözümler sunarak keyifle zaman geçirilebilecek sıcak ve samimi bir alan yarattı. I-AM’in tasarımını uygulamaya koymadan öncesine ve sonrasına baktığımızda çok ciddi bir fark görüyoruz” diyerek I-AM’in yaratıcı tasarım gücünün projeye büyük katkı sağladığına dikkat çekti.

 

Etiketler :
SON DAKİKA HABERLERİ
hali
İLGİLİ HABERLER