MarkaWorld.com

Herkes İçin Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi Kapanış Konferansı gerçekleşti

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) liderliğinde, 7 ülkenin işveren teşkilatlarının ortaklığı ve Uluslararası İşverenler Teşkilatı’nın işbirliğiyle 4 yıldır sürdürülen “Herkes İçin Kurumsal Sosyal Sorumluluk” Uluslararası Projesi’nin Kapanış Konferansı 31 Ekim 2016 tarihinde TİSK Genel Sekreteri Bülent Pirler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) Müsteşar Yardımcısı Ali Kemal Sayın ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Müsteşarı, Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı François Begeot’nun katılımıyla İstanbul’da gerçekleşti.

Herkes İçin Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi Kapanış Konferansı gerçekleşti
02 Kasım 2016 - 11:55 'de eklendi ve 1297 kez görüntülendi.

31 Ekim 2016 tarihinde İstanbul’da düzenlenen Ulusal Kapanış Konferansı, Proje kapsamında elde edilen kazanımları kamu kesimi, özel sektör, işçi örgütleri, medya, eğitim-bilim kurumları ve çeşitli sosyal paydaşlara duyurmayı, Proje etkisinin gelişmesini sağlamayı amaçladı.

TİSK Genel Sekreteri Bülent Pirler Konferans’ın açılışında yaptığı konuşmada Avrupa Komisyonu’na TİSK’e Projeyi uygulama fırsatını sağlaması nedeniyle teşekkür ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

tisk_3

“Herkes İçin Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi, Konfederasyonumuz ile Avrupa Komisyonu’nun Brüksel Merkezi arasında 30 Kasım 2012 tarihinde imzalanan hibe sözleşmesiyle faaliyetlerine başlamış, dört yıl süren çalışmaların ardından bugün tamamlanma noktasına gelmiştir. Romanya, Hırvatistan, Makedonya, Karadağ, Bulgaristan, Azerbaycan ve Sırbistan İşveren Teşkilatlarına ve stratejik ortağımız Uluslararası İşveren Teşkilatı’na (IOE) sergiledikleri yakın işbirliği dolayısıyla, aramızda bulunan temsilcilerinin şahsında ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.

Ortaya koyduğumuz model ve işveren kuruluşlarının KSS alanında şirketlere hizmet verirken yararlanacakları İşveren Rehberleri bütün Ortaklarımızın kendi dillerinde ve ayrıca Latin Amerika İşveren Teşkilatları ile Mısır İşveren Teşkilatının ilgi göstermesiyle Arapçaya, İspanyolcaya ve Portekizceye IOE tarafından tercüme edilerek kullanıma sunulmuştur. Avrupa Komisyonu açısından da bir pilot uygulama olarak değerlendirilen Herkes İçin Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi ile başarılı bir çalışma gerçekleştirdiğimize inanıyorum.

Değerli Ortaklarımızla oluşturduğumuz işbirliği, gelecekte de özellikle Güney Doğu Avrupa Bölgesi’nde Herkes İçin KSS Projesi gibi önemli çalışmaları gerçekleştirebilecek sağlam bir zemin oluşturmaktadır.”

tisk_2

Herkes İçin Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi

Herkes için Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) Projesi’nin ilk iki yılında şirketlerin KSS uygulamaları üzerine odaklanılmış, ikinci iki yıllık döneminde ise sürdürülebilirlik raporlaması konusuna yoğunlaşılmıştır.

İlk iki yıllık döneminde TİSK, Hırvatistan İşverenler Birliği (CEA), Karadağ İşverenler Federasyonu (MEF), Makedonya İşverenler Konfederasyonu (BCM), Romanya Küçük ve Orta Ölçekli Özel Sektör İşletmeleri Ulusal Konseyi (CNIPMMR) ve Uluslararası İşverenler Teşkilatı (IOE) ortaklığıyla faaliyet yürütülen Projede elde edilen başarı sayesinde ikinci dönemde Bulgaristan Sanayi ve Ticaret Odası (BCCI), Sırbistan İşverenler Teşkilatı ve Azerbaycan İşverenler Teşkilatı’nın (ASK) da işbirliğine katılımı ile etkinliklere 7 asli ortak ve 2 işbirliği kuruluşu ile devam edilmiştir. Dahası, AB projelerinde nadir görülen bir yaygınlaştırma sağlanmış olup, Proje çalışmaları ile hazırlanan KSS İşveren Rehberleri Mısır İşveren Teşkilatı’nın ve Latin Amerika Ülkeleri İşveren Teşkilatlarının talebi üzerine Arapça’ya, Portekizce’ye ve İspanyolca’ya tercüme edilerek hizmete sunulmuştur.

Proje kapsamında taahhüt edildiği üzere, uygulama süresi boyunca çeşitli eğitimler verilmiş, seminerler düzenlenmiş ve muhtelif yayınlar hazırlanmıştır. Her ortak ülke tarafından ayrı ayrı hazırlanan, KSS’nin ve KSS Raporlamasının ilgili ülkelerdeki güncel durumunu ortaya koyan bilimsel nitelikteki ‘Ulusal İnceleme Raporları’ ve işveren örgütlerinin işletmelere KSS alanında rehberlik etmeleri için kullanacakları, kendi dillerinde hazırlanan ‘İşveren Örgütleri için KSS Rehberi’ söz konusu yayınlar arasında bulunmaktadır.

Proje kapsamında kurulan web sitesi de Proje sonrasında TİSK tarafından güncellenerek korunacak ve Proje dokümanlarına erişim imkanı sağlamaya devam edecektir.

Proje ile KSS Modeli olarak sunulan yaklaşım, Avrupa Komisyonu tarafından Türkiye’nin içinde yer aldığı Güney Doğu Avrupa Bölgesi için KSS alanında işverenlere yönelik ilk geniş kapsamlı pilot çalışma olarak değerlendirilmiştir. Proje, sunduğu model, elde edilen çıktılar ve hazırlanan raporlarla gelecekteki çalışmalara önemli bir zemin hazırlamıştır.

Ayrıca bu yıl üçüncüsü düzenlenen Şirketlerarası KSS Yarışması ve Ödül Programı ilk kez 2014’te Proje kapsamında uygulanmıştır. KSS Ödül Programı ile Türkiye’deki işletmelerin yürüttüğü başarılı KSS faaliyetleri ödüllendirilmiş ve yapılan çalışmaların görünürlüğü artırılmıştır. TİSK Ödülleri, işletmeleri KSS faaliyetlerinde bulunmaya teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

Proje’nin yarattığı olumlu sonuçların belki de en önemlisi, yola çıkarken benimsenen temel amaçlardan birini teşkil eden; Proje ortağı ülkelerdeki işveren teşkilatlarının KSS alanındaki hizmet kapasitelerinin artırılmış olmasıdır.

Proje’nin dört yılı boyunca, Uluslararası İşverenler Teşkilatı’nın (IOE) sağladığı bilgi ve yöntem desteği ile işveren teşkilatlarının işletmelere KSS konusunda yol göstermesine hizmet edecek uzman yetiştirme süreci başarıyla uygulanmış, Proje ortaklarına bağlı işveren kuruluşları bünyesinde KSS faaliyetlerine rehberlik edecek önemli bir uzmanlık birikimi kazanılmıştır. Proje sayesinde elde edilen birikim her işveren teşkilatının kendi içinde yaygınlaşma imkanı bulacaktır.

Yaygınlaşma etkisi küresel düzeyde de mümkün olacaktır. Proje’de oluşan hizmet modeli Uluslararası İşverenler Teşkilatı yoluyla dünyadaki tüm ulusal işveren teşkilatlarına tanıtılacaktır.

 

Etiketler :
SON DAKİKA HABERLERİ
hali
İLGİLİ HABERLER