MarkaWorld.com

Çuhadaroğlu sürdürülebilir çevre yaklaşımları ile fark yaratıyor

Doğaya uyumlu yapılar yarınlarımızı şekillendirecek.

Çuhadaroğlu sürdürülebilir çevre yaklaşımları ile fark yaratıyor
23 Mayıs 2016 - 13:44 'de eklendi ve 1695 kez görüntülendi.

 Doğaya uyumlu yapılar yarınlarımızı şekillendirecek. Bugün sürdürülebilir, yeşil, çevre dostu olarak adlandırılan doğayla uyumlu yapılar, arazi seçiminden başlayarak yaşam alanları oluşumuna kadar geçen süreç değerlendirildiğinde iyi tasarlanması gereken bir bütünün parçaları olarak tanımlanabilir.

Sosyal ve çevresel sorumluluk anlayışıyla tasarlanan Yeşil binalar, bulunduğu yere özgü koşullara uygun, ihtiyacı kadar tüketen, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmiş, doğal ve atık üretmeyen malzemelerin kullanıldığı katılımı teşvik eden, ekosistemlere duyarlı yapılar olarak tarif edilebilir.

cuhadaroglu_2

Enerji verimliliği için Bina giydirme çözümleri çok önemli

Dünya’da desteklenen ve geleceği şekillendireceği öngörülen yeşil binalarda yapılaşmada kullanılan malzemelerde çok önemlidir. Ar-Ge yatırımlarını bu konuda yoğunlaştıran ve son 10 yıldır sürdüren ve enerji verimliliği gibi yapılaşmada doğru malzemeler kullanılarak sağlanabilecek teknolojiler geliştiren Türkiye’nin 62 yıllık sektör lideri firması Çuhadaroğlu; bu konuda yaptığı girişimlerle de öncü niteliğindedir.

Özellikle bina giydirmelerinde doğru malzeme ile sağlanabilecek doğru yalıtım ile enerji kaybı direkt olarak en aza indirgenebilir ve yeşil bina teknolojilerinin ilerlemesi için en önemli konu olan enerji kullanımı doğru ve nitelikli çözümlerle şekillenebilir.

cuhadaroglu_3

Yeşil yapılaşma bir sosyal sorumluluktur

Çuhadaroğlu Grup yeşil yapılaşmayı aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olarak görmektedir. Gelecek nesillere bırakacağımız Dünya için doğaya uyumlu yapılar ve verimli enerji kullanımı çok önemlidir. Bu nedenle Çuhadaroğlu LEED ve BRAEM sertifikasyon süreçlerinde ilgili belgeleri alan projelerde alüminyum profil sistemleriyle ilerlemektedir. İlgili sertifikalar yalnızla ürünlere tek tek verilmiyor. Yapı hafriyat toprağının değerlendirilmesinden, yağmur suyu ve atık suyun kazanılmasına, uçucu madde içeren bileşenler kullanılmasından, yapıya alınan taze havaya kadar pek çok kriter değerlendirilmeye alınıyor. Tüm bunlar değerlendirildiğinde, Alüminyumun geri dönüşümü mümkün bir malzeme olması, sürece diğer malzemelerden önce başlamasını sağlıyor. Bu noktada ürünlerin asgari mesafelerden taşınarak uygulanması, geri dönüştürülmüş hammadde içermesi, yapının ömrünün tamamlandığında bertaraf edilmesi ya da geri dönüşüme tabi tutulabilmesi anlamında alüminyum yeterli parametreler veriyor. Bununla birlikte, kullanılan yüzey işlem malzemelerin toksik madde içermemesi, üretim yapılan tesisin yeterli altyapıya haiz çevre değerlerine saygılı üretim yapması da ayrıca önemli kriterler arasında yer alıyor. Yapının bu sertifikasyon süreçlerinde tanımlanan yalıtım performansları sağlaması da ayrıca Çuhadaroğlu uzmanlarının yaptığı detaylandırma ve ısı hesapları ile teyit ediliyor.

1954 yılından beri kalite ve güvenin temsilcisi, sektör duayeni, Çuhadaroğlu, yer aldığı önemli projelerde özellikle kullandığı malzemelerle doğaya uyumlu ve sürdürülebilir yeşil teknoloji destekli çalışmalarını devam ettirmektedir.62 yıllık sektör tecrübesi ile Çuhadaroğlu, Maslak 1453, Loft İncek, Bilkent ve Manisa Entegre Sağlık Kampüsleri, Kozapark, Dumankaya Ritim, Küçükçekmece Belediyesi, Ankara Müteahhitler Birliği binası, Levent 199 gibi önemli projeleri tüm bu geçmiş tecrübesi ve geleceğe dönük vizyonu ile şekillendirmiştir.

Etiketler :
SON DAKİKA HABERLERİ
hali
İLGİLİ HABERLER