MarkaWorld.com

Cobot’larla zımpara ve polisaj uygulamaları masaya yatırılacak

Cobot’larla zımpara ve polisaj uygulamaları masaya yatırılacak
13 Şubat 2021 - 17:57 'de eklendi ve 9199 kez görüntülendi.

Universal Robots, cobot’ların sektörlere sağladığı avantajların paylaşıldığı ve sektörlerin sorunlarına yönelik çözüm yollarının arandığı web seminerlerine devam ediyor. Polisaj uygulamalarında sektörün lider markaları arasında yer alan Mirka ile 18 Şubat 2021 Perşembe günü saat 14.00’da online webinar düzenleyecek olan Universal Robots, cobot’larla performans, kalite ve verimlilik artışı için yapılması gerekenleri katılımcılarla paylaşacak. Webinarda ayrıca polisaj sektöründe rekabet üstünlüğü için ipuçları ve örnek uygulamalar aktarılacak.

 

Dünyanın 1 numaralı kolaboratif robot üreticisi Universal Robots, hizmet verdiği sektörlerin gelişimine ve geleceğine ışık tutacak etkinliklerine bir yenisini daha ekliyor. Polisaj sektörünün lider markası Mirka ile düzenleyeceği “Cobot Teknolojisiyle Zımpara ve Polisaj Uygulamaları” konulu webinarda; Universal Robots Türkiye&MEA Ülke Müdürü Kandan Özgür Gök, Mirka Türkiye Ülke Müdürü Ali Seherler ve Universal Robots Türkiye&ME Teknik Destek Mühendisi Hakan Deniz Erden, cobot’ların sektöre sağladığı avantajlar, yaşanan sorun ve çözüm yolları hakkında bilgiler verecek.

Webinarda ayrıca; zımpara ve polisaj uygulamalarında cobot’larla nasıl doğru kuvvet uygulanabilir, kavisli yüzeylerde doğru işlem nasıl sağlanabilir, uç elemanlar nasıl değiştirilir gibi soruların yanıtları da aranacak. Cobot’ların sektörde iş verimliliği, kalite artışı, iş güvenliği ve sağlığına olan katkıları da paylaşılacak. Başarı hikayeleri ve örnek uygulamaların da anlatılacağı online ücretsiz webinarda, cobot’un birden fazla görev için farklı alanlara nasıl taşınacağı ve başka bir üretim alanına nasıl konumlandırılacağı, programlama tecrübesi olmayan birisinin cobot’u nasıl programlayabileceğinin de detaylıca üstünde durulacak.

Universal Robots Türkiye ve MEA Ülke Müdürü Kandan Özgür Gök

“Rekabette ve sektör liderliğinde itici güç oluyoruz”

Konuyla ilgili görüşlerini bildiren Universal Robots Türkiye&MEA Ülke Müdürü Kandan Özgür Gök, “Universal Robots olarak, cobot teknolojisi geliştirmekle kalmıyor, bu teknolojinin kolay ulaşılabilir, kullanılabilir ve yönetilebilir olması için ücretsiz online etkinlikler düzenliyoruz. Düzenlediğimiz webinarlarla cobot’ların üretime, işletmeye ve insanlara sağladığı avantajları anlatırken bir yandan da geleneksel robotlara göre farklarını paylaşarak, otomasyona geçmeyi düşünen veya esnek otomasyon konseptiyle işlerinde katma değer yaratmaya çalışan firmalarla destek oluyoruz. Örnek uygulama, başarı hikayeleri ve farklı bakış açılarıyla standart alışkanları değiştiriyoruz. Webinarlar, çevrimiçi eğitim ve toplantılarla işimizin sadece teknoloji geliştirmek ya da robot satmak olmadığını, her an kullanıcılarımızın yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Kullanıcıları sürekli eğitip, geliştirerek cobot’lardan en iyi performansı ve kalite artışını almalarını istiyoruz. Böylece rekabette ve sektör liderliğinde itici güç oluyoruz” diye konuştu.

 

 Cobot görseli

 

Webinara aşağıdaki linkten kayıt olup izleyebilirsiniz.

https://events.universal-robots.com/semea/tr/cevrimici-etkinlikler/cobot-teknolojisiyle-zimpara-ve-polisaj-uygulamalari/

 

 

Universal Robots Hakkında

Merkezi Danimarka’da olan 2005’te kurulan Universal Robots; kolaboratif robot ya da cobot olarak adlandırılan, hafif ve esnek robot kollarıyla endüstriyel robotiği yeniden keşfetmiştir. UR3, UR3e, UR5, UR5e ve UR10, UR10e, UR16e olarak farklı erişim ve taşıma kapasitesiyle CB ve e-Series olarak 2 seri mevcuttur. Universal Robots, dünyanın 50’den fazla ülkesinde kurulu 44.000 cobot ile %60 pazar payına sahiptir. Teradyne Inc.’in bir parçası olan şirketin merkezi Danimarka, Odense’de olup Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Macaristan, Romanya, Rusya, Türkiye, Çin, Hindistan, Singapur, Japonya, Güney Kore, Tayvan ve Meksika’da bulunan bölge ofisleri, dünya çapında yaklaşık 700+ distribütör ve sistem entegratörü ile faaliyet göstermektedir. Universal Robots’un 2019 yılı cirosu 248 milyon dolardır. Universal Robots cobot’ları metal, makine, otomotiv, gıda ve tarım, mobilya, ilaç ve kimya, plastik ve polimer vb. birçok sektörde kullanılmaktadır. Yenilikçi UR+ ‘Tak ve Çalıştır’ uygulamasıyla kolay ve hızlı kurulum sağlayabilen Universal Robots, ücretsiz online eğitim sunulan Universal Robots Akademi ile iş birliğine dayalı robot kavramlarını ve programlanmasını öğrenmek isteyenler için bir platform sunmaktadır. Kolay programlama, hızlı kurulum, esnek konumlandırma ve uygulama, iş birliğine dayalı, herhangi bir güvenlik bariyeri olmadan insan ile beraber çalışmaya uygun yapısıyla (risk değerlendirmesine bağlıdır) kullanıcılara avantaj sağlayan Universal Robots, enerji verimliliği ve dar alanda çalışabilme özellikleriyle işletmelerin maliyetlerini azaltmaktır. Kolaboratif robotlarda standartları belirleyen Universal Robots, robot teknolojisinin Nobel’i sayılan Engelberger Ödülü’nün de sahibi olmuştur.

Etiketler :
SON DAKİKA HABERLERİ
hali
İLGİLİ HABERLER