BOSCH’TAN ENERJİ VE BİNA TEKNOLOJİLERİ İÇİN AKILLI BAĞLANABİLİRLİK
- Dünyanın önde gelen teknoloji ve hizmet sağlayıcısı Bosch, akıllı bağlanabilirlik ile endüstri, kurumlar ve konutlara yönelik enerji ve bina teknolojileri geliştirmeye devam ediyor.
- Bosch’un çözümleri bina otomasyonu gibi rutin görevleri ortadan kaldırarak, işletme maliyetlerini azaltıyor. Veri koruma ve güvenliği ise en üst düzeye taşınıyor.
- Bosch Grubu Enerji ve Bina Teknolojileri’nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Stefan Hartung: “Teknik sistemler uzmanlığımız ve bölgesel pazarlara yönelik anlayışımız bizi başarıya götürüyor. Portföyümüzü ve pazardaki varlığımızı büyütüyoruz.”
Dünyanın önde gelen teknoloji ve hizmet sağlayıcısı Bosch, bir yandan enerji ve maliyet tasarrufu beklerken diğer yandan da konfor ve güvenliğin artmasını talep eden müşterilerine, ‘Akıllı Bağlanabilirlik’e sahip enerji ve bina teknolojisinden oluşan entegre çözümlerle cevap veriyor. Bu çözümler; ısıtma, sıcak su, havalandırma, klima, izinsiz giriş ve yangınlara karşı koruma, tesis yönetimi, elektrik üretimi ve enerji depolama gibi alanları kapsıyor.
Bosch Grubu Enerji ve Bina Teknolojilerinden Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Dr. Stefan Hartung, “Teknik sistemlerdeki uzmanlığımız ve bölgesel pazarlara yönelik anlayışımız, bize başarının kapılarını açmaya devam ediyor. Bosch, teknolojik uzmanlığı, sahip olduğu geniş bayi ağıyla enerji ve bina teknolojileri pazarında iyi bir konuma sahip… Portföyümüzü ve pazardaki mevcudiyetimizi stratejik bir şekilde büyütüyoruz” dedi.
Bosch olarak, bina ve enerji sistemleri otomasyonunun ön şartı olarak, nesnelerin interneti üzerinden bilgilerin cihazlara aktarılmasını, yani bağlanabilirliği gördüklerini vurgulayan Dr. Hartung, “Bu faktörler bize sürdürülebilir bir büyümenin yolunu açıyor” diye konuştu. Bosch çözümleri müşterilere, verilerinin ne şekilde kullanılacağına kendilerinin karar vermesini sağlayarak yardımcı oluyor. Ağa bağlı ürünlerin güvenliği için belirli standartlar tanımlayan bir yetkinlik merkezini de kullanıcıların hizmetine sunuyor.
Teknisyene ihtiyaç olmaksızın en hızlı çözümler…
Bosch, Güvenlik Sistemleri ve yangından koruma ekipmanlarının kontrolü konusunda BIS (Bina Entegrasyon Sistemi) gibi binalara yönelik kapsamlı ağa bağlı çözümler geliştirmeye ve sunmaya devam ediyor.
Şirket ayrıca, bina tesisatlarının uzaktan takibi ve bakımını içeren bir EffiLink platformuyla teknisyene ihtiyaç olmadan arızaları yüzde 60 oranında hızlı bir şekilde çözmeyi mümkün kılıyor.
Enerji sektörünün geleceği ağa bağlı çözümlerde saklı…
Bosch, şehirler için büyük önem arz eden elektrik üretimi, dönüştürme ve depolama gibi konularda çeşitli ağa bağlı çözümler sunuyor. Bosch’un ayrıca enerji nakil hatları şebekelerinin akıllı kontrolüne yönelik yazılım çözümleri mevcut. Geçtiğimiz aylarda, konut için yeni nesil ağa bağlı sıcak su kazanlarını piyasaya sunan şirket, 100.000’den fazla ağa bağlı ürün satışı gerçekleştirdi.
Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için sürdürülebilir çözümler üreten Bosch, evlerde güneş enerjisi kullanımını artırmak üzere ısı pompası ve kontrol biriminden oluşan akıllı, ağa bağlı bir enerji sistemini de müşterilerine sundu. Isıyı ortam havasından, sudan veya topraktan alan sistem, ısıtma veya sıcak su için enerji üretiyor. Kullanıcılar, ayrıca sistem performansını online olarak istedikleri gibi takip edebiliyorlar.
Ağa bağlı çözümler için yeni iş kolları kuruldu
Pek çok yeni iş ve pozisyon fırsatının önünü açan ağa bağlı çözümler için yeni bir iş kolunu devreye sokan Bosch, binaların, enerji sistemlerinin ve sanayi tesislerinin uzaktan takibi ve bakımı için gerekli yazılım tecrübesine bir iletişim merkezini de devreye soktu. Bosch tarafından yönetilen bu merkez, 1,5 milyondan fazla araç için 30’dan fazla ülkede 16 dilde kullanılan ‘eCall’ otomatik acil durum çağrı hizmeti gibi telematik hizmetleri de sunuyor. Bosch tüm bu gelişmelerin dışında hizmetlerini çok daha genişletmek üzere Ocak 2016 itibarıyla ‘Bosch Global Hizmet Çözümleri’ isimli yeni bir departman kurmayı planlıyor.
3 bin Bosch mühendisi, nesnelerin interneti üzerinde çalışıyor
Bosch’un farklı sektörlerdeki faaliyetleri, bağlanabilirlik konusunda öncelik sağlıyor. Yaptığı yatırımlarla birkaç yıl içinde yazılım yetkinliğini artırmayı hedefleyen Bosch, önemli oranda yazılım mühendisine sahip bulunuyor. Şirketin araştırma ve geliştirme alanında çalışan 45.700 çalışanın üçte biri yazılım mühendislerinden oluşuyor. Bağlanabilirlik ve nesnelerin interneti alanlarında ise yaklaşık üç bin mühendis çalışıyor.