MarkaWorld.com

ACO sistem zinciri: Topla, temizle, tut, doğaya bırak

ACO Türkiye Genel Müdürü Kerem Altınöz: ‘ACO sistem zinciri’ adını verdiğimiz dört aşamalı sistemle, suyun verimli ve konforlu bir şekilde kullanılabilmesi ve geri dönüşümünün sağlanabilmesi için, su döngüsünün tamamına odaklanıyoruz.

ACO sistem zinciri: Topla, temizle, tut, doğaya bırak
02 Ağustos 2016 - 10:08 'de eklendi ve 1565 kez görüntülendi.

Su döngüsü her aşamasında doğru bir şekilde tasarlanamaz veya işletilemez ise, hem su baskınları, hastalıklar, gölleşme gibi nedenler ile yaşam konforumuzun olumsuz etkilenmesi, hem de kullanılabilir su kaynaklarının yavaş yavaş yok olması kaçınılmazdır. ACO, dört aşamalı sistemi ile yağmur sularının hızlı ve hijyenik şekilde toplanıp ön arıtma prosesinden geçmesini sağlayarak doğaya zarar verebilecek maddelerden arındırılmasını ve kontrollü olarak depolanan suyun en kısa zamanda ve en doğru şekilde toprakla buluşmasını sağlıyor.

“ACO Sistem Zinciri” Geleneksel Drenaj Yaklaşımlarının Çok Ötesinde

ACO Türkiye Genel Müdürü Kerem Altınöz: “Su döngüsünün ilk aşaması, geleneksel drenaj yaklaşımlarının çok ötesinde, yüzeydeki suların kirlenmeden ve doğru yöntemler ile toplanmasını, hem insanların suya hem de suyun insanlara zarar verme olasılığını en aza indirmeyi ifade ediyor. ACO, ölçülebilir ve kolayca projelendirilebilip uygulanabilir çözümler ile sadece suyun toplanmasını sağlamakla kalmıyor. Aynı zamanda suyun toplanma aşamasında, toplum sağlığına, emniyete ve yangın güvenliğine de katkı yaparak modern yapısal ihtiyaçları da tam olarak karşılayan özel bir yaklaşımla ürünlerinin etkinliğini en üst seviyeye çıkarabiliyor.” dedi.

aco_2

İkinci aşamada, toplanan suyun bir ön arıtma prosesinden geçmesi sağlayarak, içerisinde bulunan ve doğaya verildiğinde ciddi hasara yol açabilecek ya da doğaya verildikten sonra temizlenmesi daha zor ve maliyetli olacak madeni yağ ve türevleri ile bitkisel ve hayvansal yağlar gibi maddelerden arındırılması gerektiğinden söz eden Altınöz, ACO’nun bu maddelerin doğaya verilmeden sudan ayrılmasını sağlayacak sistemler ile suyun ön arıtmasını gerçekleştirirken, ayrılan yağların da biyodizel üretimi gibi ekonomiye katma değer yaratacak alanlara yönlendirilmesinin önünü açtığını ekledi.

Altınöz, sistem zincirinin üçüncü ve dördüncü aşamalarını ise: “Üçüncü aşamada, suyun konforumuzu bozacak şekilde istenmeyen alanlara ilerlemesini ve buralarda birikmesini engellemek üzerine odaklanıyoruz.

Son aşamada ise, suyun doğal yollarla toprakla buluşmasını engelleyen beton zeminlerin yarattığı problemleri ortadan kaldırmak için iyi ve etkili drenaj sisteminin yanı sıra geliştirilen infiltrasyon sistemleri ile toplanan suyun en kısa zamanda toprak ile buluşturulması sağlanıyor. Doğal sızma sürecine benzer olan ancak fazla suyu toplayarak geçici bir depo alanı olarak hareket edebilen bu yapı betonun altında kalan toprağın zamanla yok olmasını engelleyerek beslenebilmesine olanak sağlıyor.

Ülkemizde, toplum sağlığı, güvenliği ve konforu ile suyun etkin kullanımı arasında tam bir korelasyon olduğu akıllardan çıkmadan bu konuda gerekli adımların gecikmeden atılması gerekiyor. Aksi takdirde, stratejik olarak ele alınmaz ve uygulamalar denetlenmez ise zincirin bir veya birden fazla halkasında problem yaşanması kaçınılmaz olacaktır.” diyerek açıkladı.

 

Etiketler :
SON DAKİKA HABERLERİ
hali
İLGİLİ HABERLER