MarkaWorld.com

Kolejli İş Adamları Derneği büyümeye devam ediyor…

Türkiye genelinde daha etkin olmayı hedefleyen KİD, ülke sorunlarına çözümsel projeler geliştirecek. Ayrıca, iş insanları arasındaki dayanışma ülke ekonomisi için önemli. Bu camianın dayanışması ile sağlanan iş hacmi 10 milyon ABD dolarına ulaştı.

Kolejli İş Adamları Derneği büyümeye devam ediyor…
07 Nisan 2017 - 11:28 'de eklendi ve 1711 kez görüntülendi.

Hedefi; Türkiye’deki ve dünyadaki gelişmelere pararlel toplumsal sorunlara çözümsel projeler üretmek olan KİD, nitelikli üye ve dernek potansiyelini ülke geneline fayda sağlamak üzere çalışmalarına hız verdi.

KİD – Kolejli İşadamları Derneği Başkanı Av. Hakan Çınar başkanlığında toplanan dernek üyeleri ve konukları kısa süre önce TAV CEO’su Sani Şener’i ağırladılar ve deneyimlerini paylaştılar. Toplantıda kolejli pek çok popüler ve iş dünyasına çeşitli sektörlerde imza atmış işadamları da vardı.

kid_2

Niyazi Akdaş, Asaf Güneri, Müşfik Yamantürk, Önder Bülbüloğlu, Cihan Kırımlı, Didem Aydın gibi daha pek çok önemli ismi bir araya getiren toplantının açılışını KİD İstanbul Koordinasyon Başkanı ve Globalturk Capital Kurucu ve Yönetici Ortağı Barış Öney yaptı. İstanbul Yapılanma çalışmaları ile Ankara’da olduğu gibi İstanbul’da da KİD üye sayısının ve birlikte iş yapma oranının hızla arttığına dikkat çeken Öney, daha sonra sözü KİD Başkanı ve Çınar&Çınar Hukuk Bürosu Kurucu Ortağı M.Hakan Çınar’a bıraktı.

KİD Başkanı Çınar, Kolejli olma paydasında bir araya gelen topluluğa yaptığı konuşmada Kolejli iş insanlarının, iş dünyasında birlikteliğini sağlamak hedefiyle kurulan Kolejli İşadamları Derneği’nin, hedefe ulaşmak için yaptığı çalışmaların önemli sonuçlar verdiğini, öncelikle Ankara’daki merkezi bürokrasi ile İstanbul ve diğer illerdeki Kolejli iş insanları arasında köprü olma görevini başarıyla yerine getirdiğini dile getirdi. Dernek üyelerinin, birbiri ile çalışma oranının her geçen gün arttığına dikkat çeken Çınar, yaratılan iş hacminin 10 milyon dolar seviyelerine ulaştığını ve bu hacmin sonbaharda yapılması planlanan İş Dünyası Zirvesi ile daha da katlanacağını belirterek, konuşmasını yapmak üzere TAV CEO’su Sani Şener’i kürsüye davet etti.

İnsanları birbiri ile buluşturmak çok önemli

“Öncelikle öngörü göstererek, bizleri büyük zahmetlerle okutan ebeveynlerimize teşekkür etmek isterim” sözleriyle konuşmasına başlayan Şener, “40 yıllık iş hayatımda Kolejli olmanın önemini hep gördüm. Hayatın genelinde networking yani insanları birbiri ile buluşturmak çok önemli; örneğin UBER, taksi ile yolcuyu buluşturuyor değeri 50 mia usd, Google bilgiyi kullanıcı ile buluşturuyor, değeri her geçen gün artıyor, Whatsapp insanları buluşturuyor. Demek ki bugünün küreselleşmiş dünya ekonomisinde, bir araya getirmek, buluşturmak çok önemli.

kid_3

Bilginin, sermayenin ve teknolojinin transferinin yapıldığı günümüzde bir tek kültürün transferi yapılamıyor, kültürlerin transferi ancak kültürleri eklemleyerek yapılabiliyor.

Kolej kültürü de bizi birbirimize öye eklemlemiş ki, biz de networking sayesinde birbirimize çok yardımcı olabiliriz. Ben, KİD’in İstanbul’daki yapılanmasına destek olacağımı belirtmek isterim” dedi.

Başarılı olmak ya da olmamak

Başarısızlıklardan ders almasını bilmek ve çok hızlı başarısız olmak gerek, yani başarısızlığı çok uzatmamak lazım. Çalışmayan insanın başarılı olması söz konusu değildir, deli gibi çalışmak gerekir. İkinci önemli konu ise, odaklanmaktır. Pozitif olmak ile iyimser olmayı birbiri ile karıştırmamalı, pozitif olmak, beyindeki nörokimyasalların iyi çalışmasını ve sizin olumlu düşündüğünüz hedefe gitmenize fayda sağlar” diyerek başarılı olmak üzerine konuşmasını sürdüren Sn. Şener, dinleyicilere önemli örneklerle, detaylı bilgiler verdi. Mezun olunan üniversitenin adının, 40 yıllık iş hayatımızı etkileyemeyeceğini belirten deneyimli iş adamı, “Her 4 yılda bir diplomaların geçerlilik süresinin biteceğine inanadığımız için, kendimizi ve bilgilerimizi sürekli yenilemeliyiz. Bildiğiniz işi yapın, işinize odaklanın, o zaman yaratıcı olursunuz ama mutlaka işinizin dışında ilgi alanları geliştirin” şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Zamanı yakalamak

TAV olarak bugünlere nasıl gelindiğine değinen Şener, “Bir projenin başarılı olması için, projeyi zamanında, bütçesinin içinde ve istenilen kalitede bitirmeniz gerekir. Buna ek olarak, bir de o projeyi başarılı bir şeklide devam ettirebilirseniz, en başarılı proje yönetimini gerçekleştirmiş olursunuz. Türkiye’de ilk özelleştirmelerin olduğu dönemde 97 yılında, Yap-İşlet-Devret şeklinde çıkan havalimanı ihalesine TAV olarak katıldık, ihaleyi aldıktan sonra yapılan maliyet-fayda analizinde projeyi 8 ay önce bitirmeyi hedefledik. Bizzat şantiyenin başına geçtim, tam 22 ay sabah 6, gece 11 çalıştım. Projeyi zamanından 8 ay önce, bütçesinin içinde ve kaliteli bir şekilde bitirdik. Ve sonrasında projeyi devam ettirmeye karar verdik” şeklinde süreci anlattı.

Bugünün rakamlarıyle dünyada her yıl 90 milyon uçuş gerçekleştirildiği, 7.1 milyar yolcu ve 105 milyon ton kargo taşındığının; TAV’ın ise, 1 milyon uçuşa ve 105 milyon yolcuya hizmet verdiğinin bilgisini paylaşan Şener, TAV’ın büyüme yolculuğunu anlatmaya şu sözlerle devam etti; “Süre bitiminde çıkılan yeni ihaleyi almaya karar verdik. Yani zamanı yakaladık ve sektörün çok büyüyeceğini öngörerek devamlılığı sağladık. Coğrafi ve kültürel yakınlıktan da fayda sağlayarak Osmanlı sınırları üzerinden büyümeye karar verdik. Bugünlere kolay gelinmedi elbette, pek çok kriz atlatıldı. Risk yönetimi kurumsallıktır, kriz yönetimi ise, durumsallıktır, anında orada olmaktır. Örneğin 15 Temmuz’da teröre karşı bir duruş sergilememiz gerekmekteydi, 5 saatte üstün bir çalışmayla havalimanını açmayı başardık”.

Yüzünüzü güneşe doğru çevirin, gölgeler arkanızda kalsın

Şener, “Kişisel başarıları toplumsal başarılara dönüştürmek çok zordur. Bizim gibi gelişmekte olan toplumların, toplumsal başarılar peşinde koşması lazım, yani hem finansal hem sosyal başarılar kazanmamız gerekmekte. Karlılığımızı, sosyal faydalarla taçlandırmamız lazım. TAV olarak, çalışanlarımızın bizimle birlikte büyümesi için onların önünü açtık, eğitimler verdik ve ülke çıkarlarını her zaman kendi çıkarlarımızın önünde tuttuk. Gayri Safi Milli Mutluluk, ülkenin kalkınmasını temsil eder; insanı mutlu olmayan bir ülkenin ekonomik olarak başarıya ulaşması mümkün değildir” diyerek sözlerine son verdi.

Konuşmasının ardından Sani Şener’e, KİD tarafından plaket takdim edildi.

 

Etiketler :
SON DAKİKA HABERLERİ
hali
İLGİLİ HABERLER