MarkaWorld.com

Geberit’ten her yıl ortalama 25 patent…

Ar-Ge destekli inovasyonun sürdürülebilir büyümenin en önemli parçası olduğuna inanan İsviçreli sıhhi tesisat devi Geberit, yaşam alanlarının hijyen kalitesini artırmak için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. 3 boyutlu yazıcılar ile ürettiği prototipler ile çalışarak 2018 yılında 46 patent başvurusu, ortalamada ise her yıl 25 farklı ürünün patentini alan Geberit, inovasyonu var olan süreçlerde yenilenme devrimi olarak nitelendiriyor ve DNA’sına kodluyor.

Geberit’ten her yıl ortalama 25 patent…
27 Ağustos 2019 - 12:16 'de eklendi ve 1771 kez görüntülendi.

Günümüz işletmeleri için hayati bir öneme sahip olmasının dışında şirketler arası rekabet edebilmenin en önemli yolu olan inovasyon, sıhhi tesisat sektörünün de nabzını belirliyor. 2009 yılından bu yana sağlam temellere dayandırılan inovasyonun sürdürülebilir bir büyüme aracı olduğunu belirten Geberit Türkiye Genel Müdürü Ufuk Algıer, şirketlerin ürünleriyle yeni standartlar oluşturmaları için sınırlarını zorlamaları gerekliğini söyledi.

geberit3

Oluşabilecek tüm senaryolar, laboratuvarlarda test ediliyor

2018 yılında globalde 3,1 milyar CHF net satış geliri açıklayan Geberit’in DNA’sında inovasyon olduğunu ve inovasyonun uzun vadede işletmelerin verimliliğini artırdığını söyleyen Algıer, “Geberit olarak, sürdürülebilir bir şekilde müşterilerimizin yaşam kalitesini artırmak için gelişmiş teknolojileri kapsamlı teknik bilgi birikimi ile birleştiriyoruz. Bu aşamada gerekli tüm testleri, 800 metre karelik temizlik teknolojisi onaylı laboratuvarımızda yürütüyoruz. Neredeyse sekiz kata denk gelen 24 metre yüksekliğinde bir atık su kulesini içeren bu alanda tüm inşaat durumları yeniden gözlenebiliyor. Öte yandan Geberit olarak simülasyon teknolojileri noktasında sektör lideri olduğumuzu söylemek mümkün. AquaClean’in asimetrik iç geometriye sahip Rimless (kanalsız) seramiğini düşünün. Bunu başarmak için bilgisayar ekranında onların mekanik, yapısal, akustik ve akışla ilgili durumunu canlandırdık. Bu sayede ürünün iç geometrisinde yapılan değişikliklerin akış davranışını ve deşarj sırasında ortaya çıkan sesi nasıl etkilediğini gördük. Bu durum da seramiğin kenarsız, asimetrik yapısıyla optimum deşarj sağlamasına olanak tanıdı. Aslında simülasyon teknolojileri sayesinde gerekli tüm veriler kaydedilip, ek süreçler için hazır bekleniyor. 3B baskı ürün geliştirme aşamasını hızlandırdığı için gittikçe daha önemli bir hale geliyor. Bu on yılı aşkın bir süredir zaten kullandığımız bir teknoloji. Aynı zamanda Avrupa’daki üniversiteler ile yakın iş birliği içinde 3B teknolojisi alanında araştırma projeleri üzerinde çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.

geberit5

Her yıl ortalama 25 patent!

İnovasyon konusunda özgürlüğün yanında standarttan da kopmamak gerektiğine dikkat çeken Algıer, Pazar lideri olarak, aktif bir şekilde teknoloji çevremizi şekillendiriyor, yenilik gücümüzü de patentlerimizle kanıtlıyoruz. 2018 yılında 46 patent başvurusu yaptık. Ortalamada ise her yıl 25 patent alıyoruz” şeklinde konuştu. Sıhhi teknolojilerin en değerli kaynağının su olduğunu ve bu suyun sürdürülebilirliği için projeler geliştirme gerektiğini söyleyen Geberit Türkiye Genel Müdürü Ufuk Algıer,Su en değerli refah kaynağımız. Bizim için en önemli zorluklardan biri ise suyu mümkün olduğunca ekonomik kullanmak. Çünkü hayatımız için vazgeçilmez olan su, temizlik için de vazgeçilmez bir kaynak. Bu nedenle de ‘su’yu boşa harcamak geleceğimizi tehdit etmek anlamına geliyor. Son teknoloji kullanarak enerji ve sudan tasarrufu nasıl yaparız sorusu üzerine ürünler geliştiren bir marka olarak ‘Su Gelecektir’ demeye devam ediyoruz. Çift kademeli deşarj sistemine sahip rezervuarlarımız sayesinde 1998 yılından beri tüm dünyada 28,100 milyon m3, 2018 yılında ise tüm dünyada 2,880 milyon m3 su tasarrufu yapılmasını sağlayarak, ‘su’ya olan bağlılığımızı kanıtladığımızı düşünüyoruz. Öte yandan Geberit olarak, akıllı sensör teknolojileri içeren, yüksek kalite materyallerden üretilen ve yüksek tasarım standartlarını karşılayan işlevsel çözümler geliştiriyoruz. Bu sayede olağanüstü konfor ile performansı birleştirmeyi hedefliyoruz. Çünkü biliyoruz ki banyoda konfor açısından talepler sürekli olarak artış gösteriyor. İnsanlar bu konuda her zaman yenilik istiyor. Örneğin, banyo ekipmanlarının yüzey kalitesinde talepler artıyor. Bizler de talep neyse onun için çalışıyoruz ve daha sağlam, daha kolay temizlenebilir ve dolayısıyla daha dayanıklı yüzeyler yapıyoruz” dedi.

geberit4

“İnovasyon geleceğin anahtardır”

İnovasyonun geleceğin anahtarı olduğunun altını çizen Algıer, İnovasyon, alan ve su kıtlığı gibi zorlukların üstesinden gelmemize yardımcı olmaktadır. Özellikle şehirlerde nüfus artışı arttıkça, inşaat sektöründe yer tasarrufu sağlayan çözümlere talep artmaktadır. Zaman içinde geriye bakıldığında yenilik her zaman Geberit’in DNA’sında olmuştur. 1874’teki kuruluşundan bu yana, Geberit sıhhi tesisat sektöründe öncü olmuştur ve kapsamlı sistem çözümleri ile sürekli yeni trendler belirlemektedir. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz yeniliklere baktığımızda da her zaman “Bir adım önde ilk günden beri” gururla söyleyebiliriz” dedi.

 

Etiketler :
SON DAKİKA HABERLERİ
hali
İLGİLİ HABERLER