MarkaWorld.com

Daha yaşanılabilir yarınlar için “sürdürülebilirlik”

Daha yaşanılabilir yarınlar için “sürdürülebilirlik”
12 Şubat 2021 - 10:42 'de eklendi ve 4799 kez görüntülendi.

CHEP 2020 yılı sürdürülebilirlik rakamlarını açıkladı

 

Paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı iş modeli ile tedarik zincirine yönelik çözümler sunan CHEP’in, sürdürülebilirliğe katkısı 2020 yılında da devam etti. Sürdürülebilirlik rakamlarını açıklayan CHEP, 2020 yılında 2 milyon ton karbondioksit, 2,5 megalitre su ve 1,7 milyon metreküp kereste tasarrufu sağladı. CHEP’in iş modeli sayesinde 1,8 milyon ağaç kurtulurken 1,3 milyon ton atığın oluşumu da engellendi.

 Surdurulebilir_Dunya

Teknoloji ve inovasyonla tedarik zincirine yönelik akıllı ve verimli çözümler sunarak 60 ülkede faaliyet gösteren CHEP, 2020 yılı sürdürülebilirlik rakamlarını açıkladı. Müşterilerinin tedarik zincirinde ekipman kaynaklı aksaklıkları, paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı iş modeliyle azaltan CHEP, 2020 yılında su kullanımı ve karbondioksit salınımında milyonlarca ton tasarruf etti. Paletlerinde kullandığı kerestelerin yüzde 100’ünü sürdürülebilirlik sertifikalı ormanlardan tedarik eden CHEP, milyonlarca ağacın korunmasını sağladı.

 

Daha yaşanılabilir yarınlar için çalışıyor

Yenilenebilir elektrik üretimine olan katkısını da 2020 yılında yüzde 70 oranında artıran CHEP, 2015 yılında belirlediği yüzde 20’lik hedefinin ötesine geçerek, ekipman başına yüzde 33 daha az karbondioksit salınımı gerçekleştirdi. Daha da önemlisi kerestelerinin yüzde 100’ünü sürdürülebilirlik onaylı ormanlardan tedarik etti.

 

“Doğa ve iklim olayları adeta hepimiz için bir alarm niteliğinde”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan CHEP Türkiye Kıdemli Saha Operasyonları Müdürü Serhat Enyüce, Sürdürülebilir ve öncü iş modelimizle dünyamızın doğal kaynaklarının korunmasına liderlik ediyoruz. Sınırlı kaynaklarımızı daha dikkatli ve yeniden kullanarak dünyanın gelecekte de yaşanabilir bir yer olmasına katkı sağlıyoruz. Bugün gerek ülkemizde gerekse dünya genelinde yaşanan doğa ve iklim olayları adeta hepimiz için bir alarm niteliğinde. CHEP olarak, biz de geleceğimize olan sorumluluk bilinciyle doğanın bu seslenişine kulak veriyoruz. İnanıyoruz ki paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı iş modelimiz sektörde birçok algıyı ve olumsuzluğu değiştirecek ve daha yaşanabilir bir dünya için insanları harekete geçirecek” dedi.

 

Kesilen her ağaç için iki ağaç dikecek

2020 hedeflerinde yakaladığı başarıyı daha da ileriye taşımayı amaçlayan şirket, bir adım daha atarak rejeneratif tedarik zincirlerine öncülük etmeye hazırlanıyor. Şirket, kesilen her ağaç için iki ağaç dikerek, 2030 yılında milyonlarca ağacı toprakla buluşturmayı hedefliyor. Müşterilerin ve toplumun tek kullanımlık plastik sorununun, geri dönüştürülebilen uzun ömürlü plastik atıklarla ele alınması gerektiğine inanan CHEP, bu konuda çalışmalar yürüten topluluklarla birlikte hareket ediyor. Tüm bunlar doğrultusunda, Dow Jones’un yayınladığı Barron’s Magazine, 2020 yılında CHEP’i dünyanın en sürdürülebilir şirketi olarak gösterdi. Şirket aynı zamanda Ellen MacArthur Vakfı’nın Döngüsel Ekonomi Değerlendirme Aracı Circulytics’den A reytingi aldı.

CHEP Türkiye Kıdemli Saha Operasyonları Müdürü Serhat Enyüce

CHEP Hakkında

Uluslararası tedarik zinciri devi Brambles Grubu’nun bir parçası olarak Avustralya’da kurulan CHEP; hızlı tüketim ürünleri, gıda, içecek, perakende, otomotiv ve beyaz eşya sektörleri için iş süreçlerini baştan sona optimize eden tedarik zinciri çözümleri sunmaktadır. CHEP’in sürdürülebilir iş modeli, paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalıdır. CHEP’ten kiralanan ekipmanlar kullanım sonrası toplanıp düzenli olarak bakım ve onarımdan geçirilerek tekrar hizmete sunulmaktadır. Bu sayede ekipman yönetimindeki maliyetler düşürülerek tedarik zinciri verimliliği artırılmaktadır. Dünya çapında 59 ülkede 330 milyondan fazla paletlik dolaşım ağı ve 11 binden fazla çalışanı bulunan CHEP, 2009 yılından beri Türkiye’de faaliyet göstermektedir. Global pazarlardaki tecrübesini Türkiye’deki iş ortaklarının tedarik zinciri yönetimi ihtiyaçlarını karşılamak için kullanan CHEP; daha iyi iş modelleri, daha iyi gezegen, daha iyi toplumlar anlayışıyla her gün sürdürülebilir bir değer yaratmak için çalışmaktadır.

 

*Detaylı bilgi için www.chep.com adresi ziyaret edilebilir.

Etiketler :
SON DAKİKA HABERLERİ
hali
İLGİLİ HABERLER