MarkaWorld.com

2018 yılı inşaat sektörü için yeni yatırımların yılı olacak…

Türkiye ekonomisinde gelişimin ana eksenini oluşturan inşaat sektörü, kendisine bağlı 200’den fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmete talep yaratarak bir lokomotif görevi görüyor. Bu anlamda inşaat sektörünün sürdürülebilir ekonomik başarının en önemli aktörü olduğunu söyleyen Royal Group Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Çehreli, hem Royal Group hem de sektör adına önemli gelişmelerin yaşandığı 2017 yılını değerlendirdi.

2018 yılı inşaat sektörü için yeni yatırımların yılı olacak…
07 Aralık 2017 - 12:26 'de eklendi ve 1575 kez görüntülendi.

İstikrarlı büyüme ve istihdamın en önemli kaynağının inşaat sektörü olduğunu söyleyen Royal Group Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Çehreli “İnşaat sektörü her zaman canlı ve hareketli bir sektör. Bu canlılığı sağlayan en önemli faktörler ise büyük kentlerde devam eden kentsel dönüşüm hamleleri ve hükümetin uyguladığı yapıcı politikalar. Bu yönden bakıldığında inşaat sektörü özellikle de Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler için iç dinamikleri sayesinde ekonomiyi domine eden ve dengeleri sağlayan bir kumanda görevi görüyor. Sağladığı istihdam olanaklarıyla ülke ekonomisi üzerinde ciddi iyileştirmeleri söz konusu. Bu bağlamda sürdürülebilir bir ekonomik büyümeden söz etmek için güçlü ve istikralı bir inşaat sektörüne ihtiyacımız olduğuna inanıyorum” dedi.

royal_4

İnşaat sektörü 2017 yılında ekonomik büyümenin üstünde performans gösterdi

Türkiye’nin tüm dünya ülkeleri ile siyasal ve ticari bağlarının kuvvetli bir ülke olarak küresel gelişmelerden etkilendiğini söyleyen Royal Group Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Çehreli;   “Sektöre girdi sağlayan ve faaliyetlerini inşaat sektöründeki gelişmelere bağlı olarak devam ettiren diğer sektörlerin katkısı da dikkate alındığında inşaat sektörünün GSMH içindeki payı %30 seviyelerinde. Bu çok ciddi bir rakam. Sektördeki en küçük dalgalanma ekonomiyi, ekonomideki dalgalanmalar ise sektörü etkiliyor. Bunun yanı sıra uluslararası kuruluşların politikaları, küresel krizler, iç ve dış dinamikler inşaat sektörünü doğrudan etkileyen faktörler arasında yer alıyor. Bu baskılayıcı unsurlara rağmen 2016 yılı da dahil olmak üzere inşaat sektörü 2017 yılında tüm bu unsurlardan bağımsız olarak büyümesini sürdürmüştür. Özellikle 2016 yılında üst üste yaşadığımız olaylar, dış kaynaklı etkenler( İngiltere – AB ilişkisinin yarattığı belirsizlikler, ABD seçimleri vb.) göz önüne alındığında bu dönemi en az hasarla atlattığımızı düşünüyorum” dedi.

Sözlerine şu şekilde devam eden Tolga Çehreli, “2017 yılına geldiğimizde ise ekonomik büyümenin üstünde performans göstererek %6.4 büyüyen bir inşaat sektörü görüyoruz. Bu büyümenin arkasında, büyük ölçekli projeler ve KDV oranlarına getirilen indirimler olduğunu söyleyebilirim” diyerek 2017’nin şu anki ekonomik tablo içinde olumlu bir grafik çizdiğini vurguladı.

royal_3

“Üst üste gelen başarılarla 2017’nin kazananı; Royal Group”

İnşaat sektörünün yeni üssü Kartal’da imza attıkları projelerle fark yaratan Royal Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Çehreli 2017 büyüme rakamlarıyla ilgili şunları söyledi; “ Biz Royal Group olarak yenilikçi bir yaklaşım benimsiyor, yaptığımız işlerle yeni bir anlayış getirmeyi amaçlıyoruz. Bu hedefe ulaşmak ise her zaman daha iyisi için çalışmayı gerektiriyor. Attığımız adımlar, yaptığımız yatırımlarla bunu başardığımızı düşünüyorum. Bunun en büyük kanıtı ise uluslararası arenada kazandığımız ödüller. Bu sene ‘İnşaatın Oscarları’ olarak nitelendirilen International Propert Awards’dan ülkemize 2 ödülle birden döndük. Bu ödülleri devler liginde global markalarla yarışarak kazandık. Bu anlamda çok mutlu ve gururluyum. Aynı zamanda gördüğümüz ilgi de bizim için hedeflerimize ulaştığımızın bir göstergesi. Royal Group’un 2017 yılı büyüme oranlarına baktığımızda önemli bir ilerleme kaydettiğimizi görüyoruz. Her ne kadar dönem dönem sektör içinde durgunluklar yaşansa da Royal Group olarak 2018 senesi adına olumlu bir tablo görüyorum” dedi.

royal_2

“2018 yılında yeni projeler geliyor”

Son günlerde sıklıkla duyduğumuz ‘Kartal’ın silüeti Royal Group ile değişiyor’ cümlesiyle adından söz ettiren işlere imza atan Royal Group tamamlanan projeler dışında 2 yeni projeyle daha geliyor. 2018 yılının Royal Group için yeni yatırımların yılı olacağını söyleyen Çehreli, hedeflediklerinin kalıplaşmış mimari anlayışının dışına çıkarak devler liginde var olmak olduğunu ifade etti.

 

Etiketler :
SON DAKİKA HABERLERİ
hali
İLGİLİ HABERLER